Onze klanten getuigen

Roland Louwagie uit Lauw (Tongeren)

“Geen verkoopspraatjes, wél geduld en de juiste technische uitleg”

Vooraleer Roland Louwagie finaal de knoop doorhakte ten voordele van BB, gingen er twee visites aan de showroom en twee bezoeken bij hem thuis aan vooraf. “Ik wilde absoluut zeker zijn dat ik met BB de juiste keuze maakte”, vertelt hij. “De mensen van BB hebben geduldig al mijn vragen beantwoord. In tegenstelling tot de andere drie kandidaten gaven ze nooit verkoopspraatjes, we kregen gewoon de juiste technische uitleg.”

De houten ramen in het huis van Roland Louwagie in Lauw – deelgemeente Tongeren – vertoonden de laatste jaren steeds meer gebreken. “Deze ramen in meranti waren inmiddels al dertig jaar oud”, vertelt Roland. “Via de onderzijde van de ramen en de vensterbanken kwam er water naar binnen. Bovendien zag ik het niet langer zitten om vrijwel jaarlijks de buitenzijde van de ramen af te schuren en te schilderen.”

Niet over één nacht ijs

Om te beslissen over wie de ramen mocht vervangen, ging Roland niet over één nacht ijs. “Als gepensioneerde heb ik veel tijd. Ik besloot dan ook om veel zelf uit te zoeken op internet. Ik had een waslijst aan technische vragen die ik aan alle kandidaten zou stellen. Maar eerst heb ik iedereen zelf zijn verhaal laten doen. Bij BB waren veel vragen al bij de eerste uitgebreide toelichting beantwoord. De andere plaatsingsfirma’s gingen pas dieper op de verschillende kwesties in wanneer ik er expliciet naar vroeg. En inderdaad, alles kon en was mogelijk, maar ik voelde dat ze eigenlijk gewoon een verkoopspraatje hielden. Hun antwoorden waren niet oprecht. Bij BB kreeg ik wel spontaan veel informatie over de technische uitvoeringswijze.”

Net voor sluitingstijd

Bijna ging het nog mis. “Bij ons eerste bezoek aan BB kwamen we pas net voor de sluitingstijd binnen. De zaakvoerster Jana moest op dat moment haar kinderen gaan ophalen. Toch heeft ze ons nog vriendelijk de eerste toelichting gegeven en een afspraak gemaakt waarop Jente zou langskomen. Hij is hier zelfs twee keer geweest. Telkens opnieuw kwam ik met andere vragen op de proppen. Zijn geduld was lovenswaardig. BB kreeg uiteindelijk ons volste vertrouwen. Bovendien moesten we geen enkel voorschot betalen. Pas na de finale afwerking kregen we de factuur.”

Vakmanschap

Roland Louwagie was de hele dag thuis toen de werken plaatsvonden. “Ik heb de twee werkmannen van BB goed in de gaten gehouden. Vol bewondering, eigenlijk. Fenomenaal, hoe die op elkaar zijn ingespeeld en hard kunnen werken. Alles verliep heel vakkundig. Voor een optimale isolatie spoten ze zorgvuldig de gaten vol waarin ze de nieuwe ramen bevestigden. Het zou – zo was vooraf gezegd – een viertal dagen duren, na de derde dag was alles al volledig klaar. Ook de binnenafwerking was volledig rond. We wilden een mooie afkasting in hout, zodat we deze dezelfde kleur konden geven als de rest van het interieur. Deze afkasting is perfect uitgevoerd. Bovendien hebben ze de woning netjes en opgeruimd achtergelaten, perfect zoals vooraf was beloofd.”

In de wolken

Roland is in de wolken met zijn nieuwe ramen. “Onze woning heeft een volledig andere uitstraling gekregen. Er is geen raam meer dat knelt of een deur die schuurt. Ook had Jente ons aangeraden om samen met de ramen ventilatieroosters te laten plaatsen. Ook daar zijn we bijzonder tevreden over. Ons huis ruikt veel frisser in vergelijking met vroeger. Geurtjes zijn dankzij de ventilatie bijzonder snel verdwenen.”