Onze klanten getuigen

Georges Boosten en Viviane Clerinx uit Tongeren

“BB weet waarover ze spreken”

Na een bezoek aan een drietal toonzalen voor ramen en deuren was het voor Georges Boosten en Viviane Clerinx meteen een uitgemaakte zaak dat ze voor BB zouden kiezen om hun oude aluminium ramen te vervangen. “Bij BB wisten ze perfect hoe de ramen te vervangen zonder de voorstaande radiatoren te verwijderen”, vertelt Georges. “De andere twee hadden hier geen oplossing voor. Dat was voor mij het bewijs dat ze bij BB technisch perfect weten waarover ze spreken.”

De oude aluminium ramen van Georges en Viviane dateerden van 1973. Georges: “In die tijd waren aluminium ramen amper tot niet geïsoleerd. Zeker in de winter verscheen er bijzonder veel condensvocht op de koude aluminiumprofielen. Na vele jaren miserie waren we dit condenswater echt beu én hakten we de knoop door. Er zouden nieuwe ramen komen. Door de gebrekkige isolatie zaten we bovendien met hoge stookkosten. Tijdens het poetsen liep je altijd het risico op kwetsuurtjes door de scherpe hoeken van het aluminium.”

“Zelf in de ramensector gewerkt”

Aangezien Georges aan het begin van zijn loopbaan enkele jaren in de ramensector had gewerkt, wist hij waarover het ging. “We zijn op drie plaatsen gaan luisteren. Zelf had ik mijn eigen idee over hoe de ramen konden vervangen worden zonder de voorstaande radiatoren te verwijderen. Bij twee van de drie kandidaten was dit niet mogelijk. Jente van BB stelde dat het wel zou gaan én vertelde daarbij exact hoe ik dacht dat het kon lukken. Toen twijfelden we niet langer en hebben we meteen onze handtekening onder de prijsofferte gezet. De technische kennis van BB heeft me overtuigd. Zij weten echt waarover ze praten. Bovendien doen ze dit niet met gladde praatjes en blazen ze niet hoog van de toren. Ze nemen de tijd om alles op een gemoedelijke en vriendelijke manier toe te lichten. Deze aanpak sprak ons enorm aan”

“Perfect op elkaar ingespeeld”

Ook over de uitvoering is Georges bijzonder positief. “Je zag dat het plaatsingsteam van BB bijzonder goed op elkaar was ingespeeld. Wij zijn de hele tijd thuis kunnen blijven wonen tijdens de werken. Die mannen werkten bijzonder goed door, maar lieten alles elke avond netjes achter. Voor we het wisten, was alles tot in de kleinste details afgewerkt.”

Geen condensatie, muisstil en lagere stookkosten

Nu negen maanden later is Georges bijzonder opgetogen over zijn nieuwe kwartsgrijze Profel ramen in pvc. “De condensproblemen zijn volledig opgelost. Ook horen we geen enkel storend geluid meer van het verkeer. Als de ramen gesloten zijn, is het binnen muisstil. Ook de stookkosten zijn stevig gedaald. Samen met de buren kopen we twee keer per jaar stookolie. De laatste keer heb ik veel minder moeten laten bijvullen.”

Geen voorschotten, pas betalen na plaatsing

Ook de betalingsfilosofie van BB kan Georges sterk waarderen. “Bij de twee andere kandidaten moest er meteen bij de bestelling een grote som betaald worden. Datzelfde geldt voor de levering van de ramen. Het derde gedeelte bij de afwerking was slechts nog een miniem bedrag. Dit betekent dat je vrijwel alles al betaald heb vooraleer er één raam geplaatst is. Als klant loop je dan een groot risico. Stel dat het bedrijf failliet gaat. Dan ben je alles kwijt. Bij BB was het heel eenvoudig. Je betaalt niets vooraf. De volledige factuur wordt afgerekend nadat de ramen geplaatst en afgewerkt zijn. Een faire en correcte basis om de samenwerking te starten!”