Gelaagd glas maakt je woning veiliger

Wat is het nut van gelaagd glas?

Gelaagd glas wordt ook wel eens ‘veiligheidsglas’ genoemd. Met recht, want je woning wordt een pak veiliger als je werkt met dit type glas. Maar gelaagd glas heeft ook nog andere voordelen.

Geen gevaarlijke stukjes bij glasbreuk

Nog even opfrissen. Gelaagd glas bestaat uit verschillende glasplaten die aan elkaar zijn gesmolten door middel van een (een) isolerende folie. De folie zorgt ervoor dat het raam bij een breuk niet in stukken uiteen valt. Gelaagd glas dus niet hetzelfde als dubbel (luchtgeïsoleerd) glas, een wel vaker voorkomende misvatting.

Veiliger in eigen huis

Door de specifieke eigenschappen van gelaagd glas, woon je veiliger. Gelaagd glas beschermt je tegen ongelukjes in eigen huis. Spelende kinderen, een ongelukkige val, een glazen tussendeur die je gasten even vergeten zijn… De kans op een verwonding is veel kleiner, want gelaagd glas breekt ─ als het dat al doet ─ anders dan gewoon glas: er springen geen kleine, gevaarlijke stukjes weg. Om die reden bestaat de voorruit van een auto ook uit gelaagd glas.

Inbrekers lusten je woning niet

Inbrekers zijn veel minder geneigd om in te breken in een woning met ramen uit gelaagd glas. Gelaagd glas is immers vele malen sterker dan gewoon glas. Je komt er niet zomaar doorheen. Probeert een dief een ruit van je woning in te slaan, zal hij al snel merken dat hij (letterlijk) niet aan het juiste adres is.

Isolatie in warmte en geluid

Mooi meegenomen is dat gelaagd glas ook prima isoleert. Niet alleen tegen warmte of koude, maar ook tegen geluid. Al is gelaagd glas geen verplichting bij renovatie, toch loont het de moeite om erover na te denken. Want je investeert in de veiligheid en in het comfort van je woning op langere termijn. Bij nieuwbouw is gelaagd glas trouwens wel een verplichting.

Correcte service, veilige service

Wanneer je bij een leverancier gaat informeren naar nieuwe ramen, wordt er niet altijd over gelaagd glas gesproken. Bij BB vinden we het belangrijk dat wel te doen. Omdat een goed product altijd en zonder uitzondering ook een veilig product is.