Kies uit ramen in pvc, aluminium of hout met dit handige stappenplan

Kies ik best ramen in aluminium, pvc of houten ramen?

Aluminium

Het design is trendy en stijlvol. Profel is een voorloper op designvlak met zeven verschillende stijltypes. De kleurkeuze is onbeperkt en het aluminium heeft een zeer lange levensduur. Duurzaamheid, kwaliteit en afwerking staan voorop. Aluminium voor toepassingen zoals grote raamoppervlakken is stabieler.

De aluminium ramen en deuren bij Profel hebben een zogenaamde “triple P” bescherming: primair basismetaal, Pré-anodisatie (OX) en Poederlak klasse 2. Omdat aluminium gemoffeld is kunnen we een kras simoniseren en daarna direct nat lakken. Dit is puur vakwerk!

Je aluminium ramen zij niet elektrostatisch en trekken daardoor geen vuil of stof aan. Elk kwartaal eens met lauw water afwassen, is voldoende om je aluminium ramen schoon te houden. Rot en barst niet.

De isolatiewaarde gaat tot Uw 0.85 W/m²K voor aluminium ramen en tot Uw 1.25 W/m²K voor aluminium deuren. Het profiel met aluminium aan de buitenzijde en pvc aan de binnenzijde heeft een isolatiewaarde tot Uw 0.98 W/m²K).

De geluidsisolatie wordt vooral bepaald door de glaskeuze. Je ramen worden standaard voorzien van dubbel of driedubbel glas.

Aluminium is tot de laatste gram 100% recyclebaar.

Gezien de hogere grondstofkost van aluminium vraagt een aluminium raam een iets grotere investering dan een pvc raam zonder de toeters en bellen.

PVC

Modern en klassiek. Mooi raam, geen plasticgevoel. Verschillende kleuren. 100% kleurvast, omdat we alleen structuurfolie gebruiken. Zeer lange levensduur en kan niet rotten of roesten. Met staal versterkt. Beste materiaal om te herstellen. Zelfs een gat van een pink dik kan hersteld worden.

Niets zo eenvoudig in onderhoud als pvc. Schoonmaken met zeepsopje en spons. Drogen met zeem. Na 20-30 jaar zijn je ramen nog net zo mooi. Rot of roest niet en goed recyclebaar.

Isolatiewaarde tot Uw 0.98 W/m²K voor pvc ramen en tot Uw 1.26 W/m²K voor pvc deuren.

Net zoals bij aluminium wordt de geluidsisolatie vooral bepaald door de glaskeuze. Je ramen worden standaard voorzien van dubbel of driedubbel glas.

Zonder toeters en bellen zoals sierlijsten is pvc meest budgetvriendelijk. Het is goedkoper door de lagere grondstofprijs, lagere investering in het machinepark en het meer geautomatiseerde productieproces.

Hout

Modern en klassieke stijl. Alle vormen zijn mogelijk. Uiterst geschikt voor speciale vormen zoals ronde en gebogen ramen. Kleurkeuze is onbeperkt. Heeft onderhoud nodig, maar kan daardoor ook makkelijk een nieuwe kleur krijgen. Houten ramen hebben een lange levensduur. Bij een goed onderhoud zijn de eerste 8 à 10 jaar schildervrij! Op vraag van de klant gebruiken we afrormosia FSC® C041177-hout. Alle houten ramen worden gelakt op waterbasis.

Houten ramen worden met verschillende drenkingen behandeld om het hout te beschermen tegen schimmels en insecten. Net als pvc en aluminium is het makkelijk schoon te houden met een sopje en een spons.

Isolatiewaarde tot Uw 0,78 W/m²K voor houten ramen en tot Uw 0,66 W/m²K voor houten deuren. Nauwelijks kans op koudebruggen.

De geluidsisolatie wordt vooral bepaald door glaskeuze. Je ramen worden standaard voorzien van dubbel of driedubbel glas.

In vergelijking met aluminium is merantihout gemiddeld 25 procent goedkoper. Afrormosia is ongeveer 5 procent goedkoper.