Nieuwe-ramen-en-deuren-in-je-woning-hierop-moet-je-letten

Nieuwe ramen en deuren in je woning? Hierop moet je letten

Wil je nieuwe ramen en deuren  in een bestaande woning laten plaatsen? Prima idee! Door het schrijnwerk te vernieuwen, verbetert ook de energiezuinigheid van je woning. De warmte blijft langer in huis en het bedrag op je energiefactuur daalt. In dit artikel leggen we uit waar je het best op let bij de renovatie van ramen en deuren.

Nieuwe ramen en deuren in een oude woning plaatsen? Dat vraagt om een weldoordachte aanpak. Soms kies je het best schrijnwerk dat qua stijl en afwerking nauw aansluit bij de oude ramen en deuren. Anderzijds kan het ook leuk zijn om het contrast op te zoeken, en bijvoorbeeld strakke aluminium ramen in een oude hoevewoning te plaatsen. Het hangt er maar vanaf welk effect je wil beogen en welke stijl bij je past.

Nieuwe ramen en deuren betekenen een boost voor de uitstraling

Wat je ook kiest, weet dat de ramen en deuren bepalend zijn voor de algemene uitstraling van je woning. Door te investeren in schrijnwerk trakteer je je woning op een verjongingskuur. Het resultaat oogt niet alleen fraai, het is ook op andere vlakken interessant, bijvoorbeeld met het oog op een mogelijke verkoop. Een woning met nieuw schrijnwerk stijgt in waarde.

Nieuw schrijnwerk verhoogt het wooncomfort

Nieuwe ramen en deuren bieden allerlei andere mogelijkheden die het wooncomfort verhogen. Je kan ze openen in kiep- of draaistand, een vliegenraam installeren of zonwering plaatsen. Al deze zaken maken het net dat tikkeltje aangenamer in je woning.

Een fikse besparing op je energiefactuur

Bovendien maken moderne ramen en deuren je huis ook energiezuiniger. Het schrijnwerk in combinatie met dubbel, driedubbel of hoogrendementsglas isoleert beter, waardoor de verwarming in de winter minder uren moet draaien. Het gevolg? Het bedrag op je energiefactuur daalt, waardoor de investering in schrijnwerk zichzelf na verloop van tijd terugbetaalt.

Wil je nieuwe ramen en deuren laten plaatsen?

Neem contact  op.