Ramen met dubbel en driedubbel glas zijn zeer energiezuinig

Neem je best ramen met dubbel of driedubbel glas?

Wat is het verschil tussen dubbel glas en driedubbel glas?

Kort samengevat is het grootste verschil de isolatiewaarde. Driedubbel glas isoleert nog beter dan dubbel glas. Daarnaast houdt driedubbel glas ook efficiënter geluid tegen en krijg je er mogelijk andere premies voor. Er hangt dan ook een fiks prijskaartje aan vast.

Dubbel glas is uiteraard goedkoper dan driedubbel glas. Maar het isoleert nog altijd uitstekend. Ga je verbouwen? Dan kan je flink wat euros besparen door voor dubbel glas te kiezen in plaats van driedubbel glas. Je woning wordt nog steeds veel energiezuiniger en je spaart tegelijk geld uit dat je aan iets anders kan besteden. Denk maar aan dat hippe badkamermeubel of mooie werkblad in natuursteen.

Waarom zou je dan wel kiezen voor ramen met driedubbel glas? Het antwoord is eenvoudig: om punten te scoren op je EPB-verslag. Hoor je het in Keulen donderen? Dan ben je waarschijnlijk geen nieuwbouwwoning aan het zetten, dus zit je goed met dubbel glas. Want mensen die een nieuw huis bouwen, moeten voldoen aan de BEN-normen. Dat zijn normen voor een “bijna-energie-neutrale” woning. Die staan onder andere in het EPB-verslag van je woning, het rapport waarin beschreven staat hoe je bouwproject reëel uitgevoerd is. Om punten te winnen op energiezuinigheid en de BEN-normen te halen, ben je eigenlijk automatisch aangewezen op ramen met driedubbel glas. Ze zijn per definitie het meest energie-efficiënt en geven een hogere score op het energie-rapport van je nieuwbouwwoning.

De conclusie is dus eenvoudig. Alles hangt af van je doel. Ga je bouwen? Dan moet je punten winnen voor je BEN-normen en wil je een goed EPB-verslag. In dat geval kies je best voor driedubbel glas.. Maar ga je verbouwen en is het tijd voor nieuwe ramen? Dan is dubbel glas ruimschoots voldoende, zeker dat van de laatste generatie. Ze geven je een mooie besparing op je energiekosten én laten budget over voor een ander leuk extraatje in je huis.

Wil je meer tips over hoe je de prijs van nieuwe ramen kan drukken? Je ontdekt ze hier. Heb je liever persoonlijk advies? Kom dan gerust langs voor vrijblijvend advies..