ramen poetsen zonder strepen

Eindelijk, zo poets je ramen zonder strepen!

Heb jij ook problemen om je ramen te poetsen zonder strepen? Weet je niet welke producten je moet/mag gebruiken? En hoe vaak poets je je ramen het best? In dit artikel beantwoorden we alle vragen, zodat jouw ramen straks blinken als nooit tevoren.  

 

Ramen lappen zonder strepen vereist een gerichte aanpak. Dit heb je nodig: 

  1. een emmer water 
  1. spons, zeemvel of microvezeldoek 
  1. neutrale detergent (ph-waarde tussen 6 en 8) 
  1. een goede aftrekker (met rubber) 
  1. een dweil om je vloer te beschermen 

Aluminium en pvc ramen lappen 

Aluminium en pvc vereisen een soortgelijke aanpak. Wij raden aan om de ramen minimaal tweemaal per jaar te poetsen als je in een landelijke omgeving woont. Woon je in een stadscentrum, aan zee of in een straat waar veel verkeer passeert? Dan is vier keer per jaar op zijn plaats.  

Gebruik sowieso nooit schuurmiddelen om je ramen te poetsen. Een zachte detergent en water volstaan. Begin met de ramen én de profielen nat te maken. Zo verwijder je het meeste vuil. Nadien sop je de ramen in. Gebruik een zachte, niet-pluizende doek. Vermijd harde sponzen of schurende doeken!  

Glas goed droogmaken met aftrekker 

Zijn de ramen ingezeept? Spoel ze dan af met warm water en gebruik de aftrekker om het overtollige water op de ramen te verwijderen. Dit is een secuur werkje dat de nodige aandacht vraagt. Doe je het goed, dan kijk je straks door een perfect proper raam, zonder strepen! 

Extra aandachtspunten voor je ramen 

Naast een goeie poetsbeurt op tijd en stond moet je ook het beslag invetten. Doe dat eenmaal per jaar. Smeer scharnieren, beslag en andere bewegende delen goed in. Gebruik voor het cilinderslot gemicroniseerd grafietpoeder (géén olie!). Controleer ook tweemaal per jaar de beglazings- en dichtingsrubbers. 

Wil je meer poetstips voor je ramen? Contacteer ons.