voordeuren

De juiste voordeur kiezen: 3 gouden tips

een voordeur is bepalend voor de uitstraling van je gevel – en bij uitbreiding je volledige woning. Een nieuwe voordeur kiezen, doe je dus het best niet onvoorbereid. Er zijn verschillende ontwerpen, kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Maar hoe kies je nu de perfecte voordeur voor jouw woning? Wij geven onze drie gouden tips.  

1) Zorg voor natuurlijk daglicht 

Natuurlijk licht is onmisbaar in de inkomhal. Zijn er geen ramen in jouw hal? Kies dan een voordeur met een glazen raam. Door de natuurlijke lichtinval oogt je hal meteen een stuk groter en aangenamer. Bovendien is het ook praktisch om niet steeds naar de lichtknop te moeten zoeken in het donker.   

2) Opgelet met glas 

Deze tip lijkt in strijd met de vorige, maar hoeft het niet te zijn. We willen enkel waarschuwen voor een glazen voordeur wanneer je vlak naast een drukke weg woont. Steenslag en andere scherpe voorwerpen afkomstig van het verkeer beschadigen onvermijdelijk je deur. Breekt het glas, dan sta je weer voor kosten. Woon je naast een drukke weg? Dan is een deur zonder glas een betere oplossing. 

3) Volg je eigen smaak 

Alle goedbedoelde tips ten spijt, moet je vooral je eigen zin doen. Over smaak valt namelijk niet te twisten. Vind jij een bepaald ontwerp mooi? Of heb je je oog laten vallen op een bijzondere kleur? Ga er dan gewoon voor. Jij bent namelijk degene die gelukkig moet zijn met de gemaakte keuze. De voordeur is het visitekaartje van je woning. Er mag dus wel iets van jezelf inzitten.  

Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur voor je woning? Neem contact op.