3-voordelen-van-houten-aamprofielen

3 voordelen van houten raamprofielen

Hout, pvc of aluminium: dat zijn de populairste materialen voor ramen en deuren. De meeste mensen laten hout tegenwoordig links liggen, maar toch zijn er goeie redenen om hout te kiezen. We zetten de voornaamste redenen op een rij.

1) Hout is een goeie isolator

Hout is een natuurlijk product met een zeer degelijke warmtegeleidingscoëfficiënt. Met andere woorden: hout isoleert goed. Hoe dikker de raamprofielen, hoe beter de isolatie. Houten raamprofielen kunnen bovendien veel dikker gemaakt worden dan aluminium of pvc. In dat geval overtreft hout de isolatiewaarde van kunststof.

2) Hout heeft een rustieke uitstraling

Sommigen noemen het ouderwets, anderen vinden het gezellig. Over smaak valt niet te twisten, maar toch kun je er niet omheen dat hout iets charmants heeft. Er straalt een gezelligheid vanaf die veel mensen weten te appreciëren – en die niet geëvenaard kan worden door pvc of aluminium .

3) Ontwerp op maat mogelijk

De mogelijkheden op het vlak van ontwerp zijn schier eindeloos bij hout. Je kunt zelfs je eigen ontwerp laten maken. Dat is handig als je, bijvoorbeeld, een beschermd gebouw wil restaureren. Heel vaak staat in de bouwvoorschriften dat de nieuwe raamprofielen identiek moeten zijn aan de oude. Kies je voor pvc of aluminium, dan is dit eenvoudigweg niet haalbaar, omdat ontwerpen op maat niet mogelijk zijn. Bij hout kan het dus wel.

Wat met het onderhoud van houten ramen?

Dé reden waarom de meeste particulieren liever aluminium of pvc nemen, heeft te maken met onderhoud . Wil je de authentieke look behouden, moet je hout namelijk elk jaar bewerken met vernis of lak. Kunststof profielen gaan jaren mee zonder dat je er iets aan moet doen. En toch … Bepaalde exotische hardhoutsoorten, zoals afrormosa en padoek, hebben geen onderhoud nodig om er mooi te blijven uitzien.

Wil je graag houten ramen laten plaatsen? Neem dan vandaag nog contact  op.